Simone Vierstra ( 7 juli 1959, Deventer) begon met vioolles op 8-jarige leeftijd en streek al snel in diverse jeugdorkesten een aardig partijtje mee, ook als soliste. Tijdens het Atheneum volgde ze lessen in Utrecht bij Jeanne Vos (leerlinge Oscar Back) en naast het eindexamenjaar de vooropleiding Conservatorium, Zwolle.

In 1984 behaalde ze het diploma Uitvoerend Musicus (BA) inclusief lesbevoegdheid, en daarna het diploma Docerend Musicus altviool (BA) bij Michael Drobowolski. Tijdens/na haar studies heeft ze in vele professionele ensembles en orkesten gespeeld, in alle stijlen. Van Berdien Stenberg tot operette, van Bachpassies tot Ennio Morricone.

Middels lessen bij m.n. Tim Kliphuis  heeft ze zich ook bekwaamd in jazz viool en bezoekt de jaarlijkse Grappellicamps. Daarnaast organiseert ze Improvasietieweekenden voor strijkers 10-17 jaar, pop en jazz.

simone1Prijzen
Regionaal Jeugdorkest:

  • 1978, wereldbeker Wereld Jeugd & Muziek Concours, Wenen.

Metropole Orkest:

  • Gouden Notenkraker
  • Gouden Harp
  • Zilveren Reiss Microfoon.

Als SENA bestuurder, na bijna 25 jaar besturen.

  • SENA icoon (2017)

Simone is ervaren en gedreven
Simone is 8 jaar manager/altvioliste van damesstrijkkwartet “Cheers” geweest, bestaande uit leden van het Metropole Orkest. Nu treedt ze solo op met backing tracks en kan recepties en diners muzikaal omlijsten in diverse stijlen.

Simone heeft ruim 30 jaar ervaring als vioolpedagoge en¬†had 20 jaar een vaste job in het Metropole Orkest; een afwisselende baan met opnames & concerten in binnen- en buitenland met (inter)nationale artiesten zoals Costello, Brubeck , Karin Bloemen, Marco Borsato, Steve Vai,…..Wenen, Parijs, New York, Amsterdam, Berlijn, Finland, Kreta…..simone2Simone Vierstra woont met haar gezin in Hilversum. Ze was 23 jaar bestuurder bij SENA, is lid van de ESTA en bestuurder bij Kunstenbond/NtB. In haar vrije tijd doet ze aan badminton en tuinieren. Ze is vrijwilliger in het Goois Natuurreservaat en werkzaam als chauffeur bij BINK kinderopvang.